Koningsdag 2024

Koningsdag 2024 in Simpelveld

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het zo ver. Koningsdag 2024, Wij hebben er al enorm veel zin en hopen jullie allemaal te begroeten. Op zaterdag 27 april vindt er in de Irmstraat (tussen het kruispunt Nieuwe Gaasstraat/ dr. Ottenstraat en de Mr. Jongenstraat) een gevarieerd programma plaats voor alle kinderen van Simpelveld en daarbuiten. De activiteiten zullen plaats vinden tussen 13:00 en 17:00 uur.

En er is die dag heel veel te doen. Er zijn oud Hollandsche spelen. Alle kinderen die de oud Hollandsche spelen voltooien krijgen een lootje en kunnen rond 16:30 nog meedingen naar een mooi prijsje! De kinderen kunnen geschminkt worden of kunnen glittertattoos krijgen. Voor de oudere kinderen is er een “levend tafelvoetbal”. Voor de allerkleinsten is er een kleine carrousel. En tevens zal de huifkar, van Huifkar D’r Lei, ook weer de traditionele rondjes rijden door onze mooie omgeving.

Voor de vrijmarkt is weer een klein hoekje gereserveerd. Er zijn al enkele aanmeldingen. Maar er is nog ruimte. Kinderen die speelgoed willen verkopen mogen dit deze dag doen. We willen er nadrukkelijk op wijzen dat het een vrijmarkt voor kinderen is. Het is niet de bedoeling dat ouderen hier hun hele huisraad komen verkopen. Voor deelname aan de vrijmarkt kun je je aanmelden bij Patrick Leclaire via het e-mail adres: p.h.m.leclaire@gmail.com, dit kan tot donderdag 25 april. Op Koningsdag kun je je melden bij iemand van de organisatie. En dan krijg je een plekje aangewezen. Wel vragen we voor de deelname aan de vrijmarkt op de dag zelf een “borg” van 5 euro. Die krijg je aan het einde van de dag terug, als je je niet verkochte spullen weer netjes opgeruimd hebt en mee naar huis neemt.

Voor iets lekkers te eten en te drinken wordt natuurlijk ook gezorgd. En voor alle kinderen is er natuurlijk ook een lekkere traktatie! En de papa’s en mama’s kunnen terecht op het terras van partycentrum Oud Simpelveld. Als het weer goed is, dan staat niets een mooie Koningsdag in de weg! Maar bij heel slecht weer wordt een deel van de activiteiten verplaatst naar binnen. In het jeugdcentrum de Toekomst.

Ondertussen hebben wij voldoende vrijwillige medewerkers. Waarvoor dank aan alle vrijwilligers. Zonder jullie was Koningsdag 2024 niet mogelijk natuurlijk!

Tenslotte hopen wij jullie allemaal te zien op zaterdag 27 april, als het weer tijd is voor een ouderwets gezellige Koningsdag!