Succesvol Limburgs Kampioenschap Klumpkes werpe!

Zaterdag 27 januari jongstleden was alweer de 12de editie van het Limburgs Kampioenschap Klumpkes Werpe, ook bekend als het LKKW. In een bomvol jeugdcentrum “de Toekomst” streden ook dit jaar weer de jeugdhoogheden van een tiental verenigingen mee voor deze felbegeerde titel. Om 12:33 uur werden alle jeugdhoogheden ontvangen met kinderchampagne en werd de traditionele groepsfoto gemaakt. De titelverdedigers uit Eys, de Össkes, leverden de wisselbeker in. Waarna de strijd echt losbarstte. En dit jaar was het echt hele spannende competitie. Met na elke ronde steeds wisselende koplopers en uiteindelijk zelfs een “kavelronde” voor de tweede en derde plaats. Zoals gezegd de strijd was spannend waardoor de optredens tussendoor een welkome afwisseling waren om de druk even de ketel te halen. Magic Rythm, Devil Dex, Fem, Patrick Pesch en Frouk hebben ervoor gezorgd dat de stemming er goed in kwam en vanaf dat moment er ook goed in bleef. Voor de finaleronde maakten nog vijf verenigingen kans om de titel mee naar hun eigen dorp te nemen. Uiteindelijk waren het prins Quinn en prinses Iza van de Klenderairkes uit Cadier en Keer die de titel binnen haalden. Zij mogen zich Limburgs Kampioen Klumpkes Werpe 2024 noemen. De kavelronde voor de tweede plaats werd gewonnen door prins Jur en prinses Nienke van de Jong Ströpere uit Ubachsberg en prinses Zoë en Hofnar Demi van de Schnapsnaze uit Vijlen werden derde. En om aan te geven hoe spannend het was. Ook de vierde plaats werd gedeeld door twee verenigingen, de Woeësj-Juupkes uit Simpelveld en de Molmuus uit Klimmen. Ook alle andere verenigingen zeggen wij dankjewel voor het meedoen. Het was een zéér sportieve en gezellige middag. Op naar de 13de editie in 2025.